Monday, 22 August 2011

KEDOWNAN MOOD :|

Assalamualaikum Warahmatullahi Taala Wabarakatuh :)

Hi readers ! Walaupun aku tau tade readers pun yg nk baca aku nk tulih gak..nie la diary aku..
Ko tau tak pe perasaan aku skang..hmmm..tak tau la pe yang bleh aku tafsirkan dari perasaan aku yang skang nie..mungkin suka..mungkin kecewa..mungkin nk nanges..oowhh tidak!! aku xnk menanges da..macam owg bodoh jek pulak kn dok nanges2 nie..Tp kn kalo nanges leh tenang kan hati yang x tenteram gitu..tol la kot..atleast bleh kurang kan cket pe yang ase terbeban sangat tuh an..

hari nie aku x ase nk nanges pun..cuma aku ase macam xbesh laaa lam certain2 thing yang de kene mengena lam idop aku..oFcoz la idop aku kn..xkn idop owg len pulak..pe yang ase x besh sgt tuh..ntah laa ase macam terkilan pun ade..ase saket ati pun ada..tp xde la tahap sampai nk membunoh..hoho

ko ase ape aku patot buat yeh?wat tatau leh tak ? Tp tade improvement la nnt..hmmm..susah mau kabo la..mood aye pun arinie 22/8 macam tade sgt..yelaa ari2 aku xsaba nk tunggu aye..tp arinie macam ase xnk aye la pulak kn..arggghhhh aku gerammmm laaa sebenarnye nieee..geram kt someone yg suka nk x nk layan aku.....aku benci dowhhhhhh!!!!!



BENCI GILERRRRR!!!

Monday, 15 August 2011

kesah Ramadhan :)

yang tukang suap nama JEM yang nk disuap pun nama JEM..
HR & Marketing Lecturer.....
masa berbuka terisi bersama mereka :)
peace yawww!

bila mereka giler lensa nampak kamera :)

xnmpak muka pun tp tangan tuh wajib kene ada..hoho

Lecturer aku ngah kusyuk makan tuh..lapau2..haha

Monday Entry : Ramadhan dan aku..

Dikala keseorangan ini mula la terasa kebosanan yang menggiler..kalo bulh smpai tahap gaban..gaban pun x sampai tahap cm aku nie punya busan.. nk makan xbuleh sbb bulan pose kan sekarang.. tepaksa aku bukak hencik belog aku yang da hampir berkulat nie.. da xde masa sgt nk update kn..hehari on9 pun still xsempat..yelah dok sebuk wat keje len..

berbalik pada bulan pose nie, x terlambat lg aku rase untuk wishing Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada seluruh umat manusia yang beragama Islam.. bersama-sama la kita mengumpul amalan dan pahala pada bulan nie..anda rajen buat anda dapat.. insyaAllah anda adalah seorang yang berjaya dan cemerlang dari tahun-tahun sebelumnya.. @_@

sekarang da genap 15 minggu iaitu 2 minggu kita berpuasa..dan Alhamdulillah setakat 2 minggu nie aku masih diizinkan Allah untuk meneruskan ibadat puasa..moga2 sakit pompuan aku nnt dtg melawat lepas raya la ok..hoho..teringin sgt nk puasa penuh ntah bila la dapat kn..tp mustahil laaa kalo pompuan tuh dapat pose penuh..tuh la istimewa nya pompuan :)

Alhamdulillah jugak bulan Ramadhan nie aku dapat mengawal kemarahan aku jd zero..xde laaa pose aku batal ngn maki hamun aku jek ann..hehe..tahan diri anda jugak ok! 




p/s : mode raya semakin hampir..Masjid India da semaken sesak..huarrrghhh tolong saya tersepit..huhu ^_^

Wednesday, 27 July 2011

Manusia x guna..pe pun xgunaa..

weh manusia bengap ! ko ingat ko rapat ngan jantan tuh ko leh wat aku macam kuli ko.. 
sorry to say la bro.. 
ko x layak nk suh aku watpe n cakap pape kt aku laa .. 
ko de otak n ko pk sndiri cane nk settle kn keje ko.. 
ko ingt aku xtau ko tuh mukan jek pemalas tp BODO! 
wat keje konon padahal g melepak minom kopi.. 
xyah nk tunjuk ko banyak keje kt aku laaa.. 

aku hadapkan kang keje 2 aku kt sume br ko tau aku  nie x cukup tangan nk wat sume keje nie..
pk la de otak kalo xde tuh len laaa..
bleh jd kobau!

kata muka aku x cantek ??

de aku kesah pe ko nk cakap..
janji aku x melantak guna wet n kudrat ko tau x..

wet yg ko makan tuh ntah tentu halal haram nye..
nk belagak x kena tempat..
tuh BODOH namenyaaa




Tuesday, 26 July 2011

apabila bahagia sedang menggamit-gamit

Tak keterlaluan aku katakan bahawa kala nie aku amat berbahagia bersama si dia..




Terasa dihargai kembali...




incEk NB masheh kerana telah membahagiakan aku semulaaa..




dan telah membuatkan aku terbuai-buai dengan perasaan sendiri.





P/S : Abg ! hope pasnie kisah duka akan berakhir dan x kn berulang lg :)
ayg syg abg sowang jek ! ^_^!

Friday, 22 July 2011

Epy Anniversary Eiza!


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَ

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Hari nie 23/7/2011 anniversary aku yang ke 43 bulan.. dan aku x menerima pape pun msg or wishes dr dia..hmmm..sedeh pun ada..nape mesti macam nie..kenapa aku x dipedulikan..apa salah yang aku da buat..dia macam x kisah ! tuh yang paling tepat untuk aku huraikan.. dan aku adalah owang yang paling kecewa n sedeh atas perangai yang dia tunjukkan kt aku..

Dah la msg wishes pun xde kol jauh sekali..aku x pasti dengan perubahan dia sekarang.. aku rasa seolah-olah aku x wujud dalam idop dia..kenapa mesti aku sowang jek kene mulakan dulu n sume kena bermulaa dari aku...dia xde rasa nk pertahankan hubungan yang da menginjak masok ke thn ke-4 ke? rasa kaseh sayang da kurang tuk aku ke?kenapa aku tgk pasangan laen selama mane pun xpulak diabaikan..kenapa mesti aku???

Aku benci dengan keadaan sekarang..betol la kata owg dulu..thn2 pertama mmg rase kemanisan dalam perhubungan..tp sekarang macam da hambar..salah aku ke sume nie terjadii..dia macam da xde ati nk kembalikan saat-saat manis dalam hubungan yg aku rase dulu begitu indahh..mmg indah saat dulu..sesaat pun hp x penah beranggang walaupun x salu dapat jumpa..tp sekarang nk dapat msg dr dia 1 pun agak susah..tuh pun aku yang terpaksa mulakan dulu..kalo 1 hari tuh x msg smpai ke malam la nampak nya x msg silap2 berlarutan seminggu, sebulan, 2 bulann..aku letih ngn keadaan macam nie.. dia x rasa pape..xkisahh!

Kalo aku marah sekalipun dia xkn amik peduli..alasan bz keje! aku benci ngn alasan tuhh..jgn terlalu obses ngn keje kalo 1 hari nnt ko akan kehilangan sesuatu yang amat bermakna! jgn smpai perasaan syg tuh betuka jd hambar dan aku sendiri xtau pe nk kata..

Hmmmm...!! " Ya Allah kau hindarilah aku dr berperasaan begini..Jika dia jodoh aku maka kau dekatkan lah kami..jika dia ternyata bukan jodoh yang kau tetapkan untuk aku maka kau jauhkan dia dr ingatan, hati dan jiwa ku..sesungguhnya Jodoh, Rezeki, Ajal dan Maut adalah ketetapan dari Mu... Aminn!!"

____________________________________________________
Westlife - My Love


P/S : Dedicated dis song to someone specials i've ever had !
I love yu more n more till end my life :) kalo cara macam tuh boleh wat ko bahagia teruskan lahh..aku x nk halang perjalanan ko lagi da :)

Thursday, 21 July 2011

bibir tersenyum hati menangis ~

hi readers ! macam tajuk entry " bibir tersenyum hati menangis " macam tuh la keadaan aku sekarang :) x tau pe nk cakap juz nk kata aku sangat-sangat sedih ! sedih sbb x lagi dipedulikan.. x lagi dihiraukan.. sekali rase macam da mati tapi x mati lg.. macam da x wujud.. kenapa mesti buat aku macam nie ? pergghhh mmg terbaek laa!! terbaek sbb ko wat aku macam nie.. jd penunggu n tunggol mati :) mmg ko x penah pk macam mane perasaan aku kot.. aku sape?? bukan sesape lg kn.. letih ko salu wat aku macam nie.. hmmmpp (sigh =.=")