Wednesday, 27 July 2011

Manusia x guna..pe pun xgunaa..

weh manusia bengap ! ko ingat ko rapat ngan jantan tuh ko leh wat aku macam kuli ko.. 
sorry to say la bro.. 
ko x layak nk suh aku watpe n cakap pape kt aku laa .. 
ko de otak n ko pk sndiri cane nk settle kn keje ko.. 
ko ingt aku xtau ko tuh mukan jek pemalas tp BODO! 
wat keje konon padahal g melepak minom kopi.. 
xyah nk tunjuk ko banyak keje kt aku laaa.. 

aku hadapkan kang keje 2 aku kt sume br ko tau aku  nie x cukup tangan nk wat sume keje nie..
pk la de otak kalo xde tuh len laaa..
bleh jd kobau!

kata muka aku x cantek ??

de aku kesah pe ko nk cakap..
janji aku x melantak guna wet n kudrat ko tau x..

wet yg ko makan tuh ntah tentu halal haram nye..
nk belagak x kena tempat..
tuh BODOH namenyaaa




Tuesday, 26 July 2011

apabila bahagia sedang menggamit-gamit

Tak keterlaluan aku katakan bahawa kala nie aku amat berbahagia bersama si dia..




Terasa dihargai kembali...




incEk NB masheh kerana telah membahagiakan aku semulaaa..




dan telah membuatkan aku terbuai-buai dengan perasaan sendiri.





P/S : Abg ! hope pasnie kisah duka akan berakhir dan x kn berulang lg :)
ayg syg abg sowang jek ! ^_^!

Friday, 22 July 2011

Epy Anniversary Eiza!


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَ

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Hari nie 23/7/2011 anniversary aku yang ke 43 bulan.. dan aku x menerima pape pun msg or wishes dr dia..hmmm..sedeh pun ada..nape mesti macam nie..kenapa aku x dipedulikan..apa salah yang aku da buat..dia macam x kisah ! tuh yang paling tepat untuk aku huraikan.. dan aku adalah owang yang paling kecewa n sedeh atas perangai yang dia tunjukkan kt aku..

Dah la msg wishes pun xde kol jauh sekali..aku x pasti dengan perubahan dia sekarang.. aku rasa seolah-olah aku x wujud dalam idop dia..kenapa mesti aku sowang jek kene mulakan dulu n sume kena bermulaa dari aku...dia xde rasa nk pertahankan hubungan yang da menginjak masok ke thn ke-4 ke? rasa kaseh sayang da kurang tuk aku ke?kenapa aku tgk pasangan laen selama mane pun xpulak diabaikan..kenapa mesti aku???

Aku benci dengan keadaan sekarang..betol la kata owg dulu..thn2 pertama mmg rase kemanisan dalam perhubungan..tp sekarang macam da hambar..salah aku ke sume nie terjadii..dia macam da xde ati nk kembalikan saat-saat manis dalam hubungan yg aku rase dulu begitu indahh..mmg indah saat dulu..sesaat pun hp x penah beranggang walaupun x salu dapat jumpa..tp sekarang nk dapat msg dr dia 1 pun agak susah..tuh pun aku yang terpaksa mulakan dulu..kalo 1 hari tuh x msg smpai ke malam la nampak nya x msg silap2 berlarutan seminggu, sebulan, 2 bulann..aku letih ngn keadaan macam nie.. dia x rasa pape..xkisahh!

Kalo aku marah sekalipun dia xkn amik peduli..alasan bz keje! aku benci ngn alasan tuhh..jgn terlalu obses ngn keje kalo 1 hari nnt ko akan kehilangan sesuatu yang amat bermakna! jgn smpai perasaan syg tuh betuka jd hambar dan aku sendiri xtau pe nk kata..

Hmmmm...!! " Ya Allah kau hindarilah aku dr berperasaan begini..Jika dia jodoh aku maka kau dekatkan lah kami..jika dia ternyata bukan jodoh yang kau tetapkan untuk aku maka kau jauhkan dia dr ingatan, hati dan jiwa ku..sesungguhnya Jodoh, Rezeki, Ajal dan Maut adalah ketetapan dari Mu... Aminn!!"

____________________________________________________
Westlife - My Love


P/S : Dedicated dis song to someone specials i've ever had !
I love yu more n more till end my life :) kalo cara macam tuh boleh wat ko bahagia teruskan lahh..aku x nk halang perjalanan ko lagi da :)

Thursday, 21 July 2011

bibir tersenyum hati menangis ~

hi readers ! macam tajuk entry " bibir tersenyum hati menangis " macam tuh la keadaan aku sekarang :) x tau pe nk cakap juz nk kata aku sangat-sangat sedih ! sedih sbb x lagi dipedulikan.. x lagi dihiraukan.. sekali rase macam da mati tapi x mati lg.. macam da x wujud.. kenapa mesti buat aku macam nie ? pergghhh mmg terbaek laa!! terbaek sbb ko wat aku macam nie.. jd penunggu n tunggol mati :) mmg ko x penah pk macam mane perasaan aku kot.. aku sape?? bukan sesape lg kn.. letih ko salu wat aku macam nie.. hmmmpp (sigh =.=")

Sunday, 17 July 2011

Sunday entry | S.a.h.a.b.a.t Selamanya~

Entry aku kali ini adalah berkenaan sahabat.. pe makna sahabat tuh pada aku..sahabat yang sejati tuh berada ketika kita gembira dan sedih..yang sentiasa menerima kekurangan dan kelebihan dengan ati yang terbuka..tidak bermuka-muka..dan sentiasa menyokong pe pun keputusan yang kita buat..sahabat yang aku betol-betol anggap sejati ialah dia takkan sesekali menikam aku dari belakang..besar makna nya bagi aku maksud seorang sahabat sejati..dan aku amat menyayangi sahabat sejati ini..kasih tuh x perlu ditunjukkan asalkan kita tau bagaimana perasaan itu terhadap dia..sahabat sejati xperlu sampai 10 orang cukup la seorang..

lagu nie aku tujukan khas untuk sahabat sejati aku di luar sana yang sedang berbahagia :)
__________________________________________________________

PADI - SAHABAT SELAMANYA :)

Dua tiga kapal belayar di samudera
Ayuh sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia
Kerna
Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
Berakit-rakit kita ke hulu
Berenang-renang kita ke tepian
Kita berbeda
Untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita menjadi
Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia
Tiada bukit yang terlalu tinggi
Untuk kita daki bersama
Dan tak ada laut yang terlalu dalam
Untuk diselami
Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya
Untuk selamanya setia
Setia setia

Friday, 15 July 2011

Friday nite Entry : mari memvacum Blog ^_^

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَ

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
 Hi readers! aku ase aku hepi pulak arinie sbb dapat tolong BFF aku vacum blog dia..mula2 aku tuka background blog dia.. dia kate dia suka luv2.. so aku carik la wallpaper yang de tema luv. dapat la carik tp kale pink.. dia xsuka pulak kale pink.. kate nya dia xde la gurly sgt.. so aku tuka la balik..jumpa kale itam tp de pic luv la..tersuka pulak dia.. pandai kumen jek xnk wat kang tau la.. hehhehe..

Da siap aku kemaskan lg ngan edit font, border n kale yg sesuai la supaya nampak matching ngn background dia an.. wat kan shoutbox, edit itu ini hasil yang aku wat nampak cantek la jugak walaupun aku bukan nye teror sgt wat mende nie..kreatif jugak aku nie.. sendiri masok bakol sendiri angkat la kan..haha xde sape nk puji melaenkan diri sendiri jek.. ^_^

pastuh aku wat kn header dia pulak.. tp aku xde pun pic minah nie.. so aku cuwik la dr FB dia..haha..jumpa pun yang nampak sesuai n senang nk diedit.. edit punya edit besar la pulak size gambar nye..x dapat pulak nk save lam jpeg.. so aku wat la len tp guna pic yg sama gak.. last jd..cantek gak aku wat asenya..haha.. (puji diri sendiri lg)..kesudahannya aku balik dr opis dekat kol 8.. bayangkan aku dok sowang2 jek menggodek pc tuh.. da la owg sume da balik..seram jugak.. nk wat cane kn lappy aku da la wosak.. charger dia mahal nk mampos aku da usya da kt kedai..hishhhh!!!

pastuh aku save n aku balik lepas aku inform dia blog dia aku da cuci pakai breeze.. kalo nk tambah pape lg lenkali la ok..aku da xde lappy nk wat.. xtau bila lg dapat betolkan..huhu sian kn aku!


macam nie la hasil yg aku dapat..hahaha..buruk kn.. hehe saje suka2 xde keje sgt kt opis nie la yg jd..
klaaa peace ^_^

Tuesday, 12 July 2011

Wordless Wednesday ^_^


let's picture explain everything ! ^_^


Wednesday Entry : BFF

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَ

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Hi readers ! Epy wednesday muning.. Dah nak menginjak ke tengah hari dah nie.. Hope x de la terlambat nak wish gud muning kn.. hehe.. Macam bese aku skang de kt ofis.. Sementara xde keje nk buat nie aku belek2 la blog aku yang dah bersawang nie.. Semalam dah vacum pe yg patot so tuh yg jd muka baru.. Background pun baru.. Header lg la baru.. hahaha.. Asek yg lama jek busan owg tgk blog aku an.. Kena la bertukar wajah sekali sekala kn.. Jgn tuka boyfren suda la.. ^_^ NB jangan marah okeyh!

Arinie aku nk tulis entry aku pasal budak kepoh nie.. Name dia Sheril Amelia a.k.a Ceril ! Dia sangat baek hati.. Suka menolong kawan2 espeacially aku la.. Terbangga cket.. Konpom kalo dia baca idong dia kembang kempis jek.. hehe.. ceril jangan marah na.. tabiat dia nie agak pelik cket la.. dia x suka ikot owg.. senang kata mukan jenis suka meniru sesape la.. dari baju sampai la ke blog dia.. sume dia wat ikot cite rasa dia jek.. xpela da tuh dia punya habit an.. macam aku, aku pun x suka nk meniru owg.. tapi aku lebih suka wat research.. konon2 nk jadi ahli penyelidik la nie an.. cecita dedulu tp skang hampeh len yg harap len yang jd.. xkesah la asalkan dapat idop aman.. berbalik kepada si Ceril nie dia suka tanya aku samada aku sayang dia ke x.. macam buang tebiat pun ada.. opkos la aku sayang cume aku x suke tunjuk laa sayang aku kt owg.. kang kata aku gedik pulak..xsuke mak tau ! skang ko puas ati an.. cita2 lama kita timbus jek lam tanah..watpe nk korek2 lg an.. len la ko suka korek idong! hahhaha !!

tadi aku ade edit pic dia.. konon2 prihatin la tuh.. xde makna nye sbb aku xde keje nk buat td.. so aku merayap lam FB si ceril nie n cuwik satu pic.. so aku edit ler pic budak tuh.. haha..nnt aku publish pic yang aku edit td.. aku malas sgt nk edit tp busan menguasai diri.. nk watpe pun aku x tau kn.. hehehe gelak jahat! dun worry la aku x super impose pun pic ko ceril oi..hahha..isau sgt! bajet datin2 jek ..ko x popular ok! haahahaha.. jangan marah haaaaa..


hah ! nie la dia pic yang aku edit td.. simple jek kn.. xpela suka2 jek..hahaha.. de aku kesah ko suke ke xsuke ceril ! hahaha..kok dek den la hai.. malas da nk menaep lg nie..











kla ceril.. keep it up.. aku ase ko salu tanye aku soklan sama ada aku sayang ko ke x kn.. okeyh la aku sayang kawan2 yang sayang aku jek..sesape yg x berkenaan xmasok lam ini cerita ok..dun worry laa i'm always stand by ur side.. says my name then i'll come to yu.. cewahhh.. kalah NB tau! hehe


^_^ peace yar!