Tuesday, 21 June 2011

!@#$%^&*() xguna punya manusia~!

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَ

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Hi readers ! Baru terase nk update blog aku yg da lama bersawang nie kot.. Da lama aku x update cite kn.. I'm sorry ! Bak kata Amir Lawak King.. Now aku kt ofis tgh la wat keje yang xbape nk dianggap keje.. Sesaje curik masa jab nk wat mende yg berfaedah sgt bg aku la.. Update ko la blog kesayangan aku nie.. Tuh pun nk tanya g.. Huh ! Walaupun kt ofis nie aku x manyak wat keje sangat tp atleast aku wat gak keje dr de yg salu anggap aku nie suka guyang kaki jek.. Palotak dia ! Xnmpak pe aku wat nie nk wat2 cite plak !

Okeyh ! Nie aku nk bercerita pasal perangai sowang manusia nie.. Kenapa manusia nie suka jaga tepi kaen owg.. Aku pun xde jawapan sbb selagi dia bergelar manusia mmg keje dia update tepi kaen owg jek la.. maybe duet salu kua masok ribu riban tuh yg da xde keje kot.. Kot2 la tepi ken slua sendiri tuh da tercarik siket konpom dia x seda sbb bz sgt dok mencarik2 bite hangat manusia len.. Haha.. Okeyh ! Back to topic..

Pe yg aku tau die nie depan aku mmg la pijak semut pun x mati tp belakang aku mulut serupa longkang kot punya la hancing ! Ish3.. Kenapa mesti dia mcm tuh.. Pe la salah aku yg ko dok kutuk2 maki2 dan cite keburukan aku kt sume owg.. Yang pasti aku x penah pun nk wat camtuh kt ko manusia ! Ko nie mmg betol2 musibat tau x..!! Kata kau ngn owg yang ko xsuka ko leh jek tendang2 sepak terajang kn.. Pe masalah ko yg sebenarnya manusia~! Ko nie xseda dek untong la der.. Aku nie punya la baek dok diam jek kt cnie de jek ko carik masalah ngn aku.. Kalo ko jujur ngn aku xpe nie x ko g cite hal aku kt sume kengkawan ko smpai dowang da xde ase respect kt aku lg da.. Manusia jenis apa ko nie bai.. Memang aku hangen laa..

Ko bercakap pasal Islam, ko paham ke pe makne Islam tuh yg sebenar ! Setakat cakap jek x guna kot kalo mukan lahir dari hati ko.. Aku dr jauh da lama kesiankan ko.. Xsangka pangai owg melayu skang mcm ko.. Tol2 la aku xsangka.. Ko nie macam da xleh diselamatkan lagi jek.. Yelah bila ngn owg len ko sebuk ckp pasal aku.. Depan aku lak ko sebuk bercerita hal owg len.. Jenis manusia pe ko ni aku xtau la.. Asal ko x mampos jek kn senang ! Xdela aku nk tgk muka ko tuh.. 

Ko cakap ikot sedap mulut ko jek.. Ko x pikir ke pe ati owg len kalo dengar ko cakap camtuh.. Ko maki owg ko pukimak kn owg..ko sundalkan owg ko ingt ape yg owg ase kalo ko ckp cmtuh depan muka dowang. Konpom la de ase len macam kn.. Ko xpenah ase ke owang tuh mungkin kecik ati ke, sedeh ke, terkilan ke.. Kenapa la ko x penah pikir pe yg ko nk cakap.. Bila aku cakap itu dan ini ko pantas ckp aku nie kurang aja.. Ko x kurang aja ke?? Cara2 ko tuh sopan ke?? Suci ke der! Haprak kot.. Mulut ko aku nk cakap la nie lagi busuk n hancing lebih dr kelimbahan tau x.. Seda la kekurangan diri sendiri sebelom dok menjaja hal peribadi owg len espeacially hal peribadi aku..

Kaji balik pe yg ko da buat. Macam mane owg nk ok ngn ko kalo suka wat taik kt owg len kn.. Aku xhadap duet ko laa.. Tp aku nk ko respect aku macam mane aku respect ko dulu..skang nie xde makne la kalo aku nk respect ko kot.. Nothing ! Ko nasehat aku jangan tesalah langkah.. Langkah pe yang aku silap sangat tuh.. ko kata aku fitnah ko.. padahal ko yg dok jaja cita2 aku kt sume kawan2 ko.. kawan2 ko pun sume xleh pakai.. tahap leh buang lam laut jek kowang sume nie.. mmg betol2 mendatangkan kemarahan tol ko nye pangai nie tau.. !!!

Hello manusia yang suka dok jaja cite aku ! Ko dengar la cnie ok.. Ko nie da la x hensem pangai pun xhensem! Ingat pompuan jek yg suke wat pangai cmnie.. Jantan macam ko pun ada.. Buwok laa seda2 la diri cket.. Before ko nk nasehat aku meh aku nk bg nasehat kt ko tuh.. Bia otak ko tuh kasi clear cket nie ngn sampah2 zaman jahiliyah yg penuh lam palotak ko.. Jangan nk aja aku ok! Aku tau pe yg aku buat janji aku x penah nk kaco idop owg.. Kalo ko nk ckp pasal solat aku nk tanye ko penah ke solat ???? Menanah tinge aku denga pe yg ko ceramah ase nye x masok satu pe pun kot.. Owg cam ko nie x sesuai kot nk jadi abg aku.. Naseb la takdir x putus kn ko nie adek beradek kandung aku.. Kalo x da lama aku bunoh ko idop2..Sbb ko mmg xlayak nk dianggap abg.. Aku pun x penah anggap ko macam abang aku laaa jantan bodo ! Jijik sbb aku xde petalian darah ngn ko langsung n kalo betol la ko anggap aku macam adek asal la ko bodo sangat wat cenggini !! @#$%^&*()

Seb bek aku x pose ariie.. kalo x sesia jek pahala pose aku ilang..

No comments:

Post a Comment